Hopp til innholdet

Kredittkort

KREDITTKORT

Kredittkort og fornuftig bruk

Kredittkort kan brukes til så mangt og har mange fordeler. Husk også at de ofte kommer med bonuser, rabatter og cashbacks. Ta deg god tid når du velger et kort og lag realistiske budsjetter for hvordan du skal bruke det og betale det ned. Brukt riktig, får du mange fordeler med denne typen kort som andre kort ikke gir. Vi anbefaler at du har både denne type kort og vanlige bankkort til enhver tid.

Kredittkort og edruelighet

Privat økonomi bør man bruke tid på som alt annet. Vi bruker tid på oss selv og det burde vi og gjøre på økonomi. Økonomi blir lettere desto mer trening du har. Akkurat som vanlig trening. Så ikke utsett det til det er for sent.

På noen timer kan du få god oversikt over økonomien. Orker du ikke bla igjennom gamle kvitteringer har SIFO lagd et referansebudsjett som viser alminnelig forbruk for husholdninger. På denne måten kan du raskt finne ut hva du burde bruke. Og slipper å lide deg gjennom bunken av gamle tabber/overforbruk.

Å ha lite penger eller å bruke de for fort, er ikke flaut. Det er noe de fleste av oss opplever også de av oss som er «flinke» med penger. Du kjenner sikkert noen som er sparsommelige, snakk med dem. Mange deler gladelig og gratis.

Lær av noen som er flinkere enn deg

Sparsommelige sover best

Det er lett å le av de som studerer tilbudshyllen, men det er ingen dårlig ide å bruke mindre enn du har. Du kan spare deg for mange bekymringer og mye gjeld ved å tenke deg om to og tre ganger før du kjøpe noe.

Forbrukslån er muligheten for deg som trenger en større sum penger til en gunstig rente. Det går som regel fort å få, bankene kjemper om deg og stiller ikke like strenge krav som et vanlig banklån. Glem allikevel ikke at pengene skal betales tilbake. Bruk pengene fornuftig og vurder muligheten for å få refinansiert kredittkortgjeld først av alt. Vær ekstra smart når du tar opp korttidslån.

Forbrukslån kan du bruke på hva du vil. Nesten

Forbrukslån får du relativt kjapt og uten for mye styr. Det skal også betales tilbake så husk å lage budsjett med plan for hvordan du betaler det tilbake og ikke glem rentene og ekstra gebyrer.

Privat økonomi på en, to, tre. Skaff deg oversikt eller sjekk SIFOs budsjettmal. Eller begge deler. Det trenger ikke ta dager og netter. Ikke tenk på alt du har gjort feil, men fokuser på at du har en ny mulighet til å få det bedre økonomisk. Ja, det kan være litt kjedelig, men det er mye kjedeligere å komme i pengeknipe. Garantert.

Privat økonomi trenger ikke være vanskelig

Noen ting er heldigvis gratis og venner er blant dem. Ha en åpen dialog om pengeforbruk og be om deres beste sparetips. Vi liker å snakke om det vi er flinke til. Sånn er det også for de som er flinke til å spare.

Forbrukslån. Det viktigste er at du skjønner hva det er og hvordan det betales tilbake. Det er totalsummen du må se på og om du ikke klarer å betale tilbake i tide, blir det fort veldig dyrt. Når det er sagt har det mange fordeler med et slikt lån og det er mulig å spare penger ved å kjøpe noe på tilbud kontra å måtte vente.