Hopp til innholdet

Budsjett

BUDSJETT

Budsjett og hvordan være smart med pengene dine

Budsjett er et ord som kanskje høres litt kjedelig ut, men som gjør at du kan le hele veien til banken. Sett opp realistiske utgifter og mål og mer enn halve jobben er gjort. Her får du råd og vink og inspirasjon til hva overskuddet kan brukes til. Det er ikke vanskelig eller tidkrevende, og noe du bare blir bedre til, desto mer du gjør av det. Bruk pengene dine fornuftig og la pengene jobbe for deg og ikke omvendt.

Budsjett og hvordan pengene strekker lenger

Kredittkort er en fin måte å låne penger på, men viktig å betale ned i tide. Med fornuftig bruk, kan kortbetaling fungere som en ekstra sikkerhet. Mange kort gir ekstra beskyttelse mot svindel på reise. Husk alltid på å ha med flere kort på reiser.

Forstå hvordan kredittkort fungerer, før du tar et i bruk. Ikke bruk mer enn du kan betale ned neste gang du får penger som tommelfingerregel. Må du bruke mer, lag et budsjett med en nedbetalingsplan og hold deg slavisk til denne.

Kredittkort gir deg muligheten til å betale nå selv om lønna ikke er kommet. Med riktig bruk får du både pose og sekk. Mang kort gir også andre rabatter så her kan du spare mye ved å benytte deg av alle rabattene.

Sjekk ut bonuser og rabatter med ditt kort

Følg med på nye avtaler og rabatter

Kortselskap forhandler gjerne frem flere gode tilbud til sine brukere. Ofte får du både forsikringer og andre avtaler sterkt rabattert. Disse får du uansett hvor mye du bruker kredittkortet så et kredittkort har mange fordeler når du bruker det smart.

Forbrukslån til det du trenger, når du trenger det. De brukes gjerne til større ting og ofte til en lavere rente enn kredittkort. Det er mange konkurrenter på markedet og lurt å sjekke litt rundt for å få et lån med de gunstigste vilkårene for deg. Her er det mye å tjene på å holde tunga rett i munn. Du kan også forhandle direkte med banken.

Kredittkort bør være din faste følgesvenn på reiser

Kredittkort gir ekstra beskyttelse mot svindel på reise og du unngår også å gå rundt med for mye kontanter på ukjente steder. Idag tar de fleste steder kort så unngå for store kontantuttak om gangen.

Kredittkort har mange fordeler og noen fallgruver. Så lenge du bruker det smart, er det mange fordeler. Sikre deg ekstra mot svindel og unngå å være en vandrende pengesekk. Benytt deg også av avtalene kortselskapet har forhandlet frem på dine vegne. Ha alltid flere bankkort, spesielt på reise. Og ikke minst: ha alltid et budsjett så unngår du dyre gebyrer og kan betale før rentene slår inn.

Kredittkort kan brukes til alt

Før du skaffer deg et kredittkort, sjekk de ulike kortene og hvem som har de beste vilkårene. Både renter og andre rabatter kan du ta med i vurderingen. Du kan også skaffe deg flere kort, men vær bevisst på bruken.

Forbrukslån for deg som trenger en større sum med en gang. Lånet gir mange muligheter og ofte gunstig rente. Det skal betales tilbake så ikke be om mer enn du trenger. Forhandle med bankene og bruk litt tid før du slår til, så kan du spare store summer. Det er store forskjeller så det er lurt å bruke litt tid før du slår til.