Hopp til innholdet

Invester i kryptovaluta

For noen kan kryptovaluta virke fremmed og uvandt. Kanskje du ikke vet så mye om det er, og heller ikke om hvordan du kan investere i det? Det er heldig vis ikke noe problem, fordi det finnes så mange måter du kan lære på. Her kan du lese litt om hva kryptovaluta egentlig er, og ikke minst hvordan du kan komme i gang med investeringen.

Kjapt om kryptovaluta

Du sitter kanskje og lurer på hva kryptovaluta egentlig er, og hvorfor så mange er interessert i det. Det er mye man kan lære her, internett er din beste venn. Der kan du lese alt du trenger å vite om hva kryptovaluta er og hvordan det fungerer. Til å starte med kan du lese et kort sammendrag her. Kryptovaluta er desentraliserte valutaer, som betyr at de ikke er knyttet til noen nasjonal bank. Verdien av kryptovaluta blir kun regulert av tilbud og etterspørsel, og ikke videre av banken. Det er gratis å gjennomføre transaksjoner med kryptovaluta, og det skjer momentant, uten bankdager.

Kryptovaluta bruker også Blockchain, som er med på å gjøre det trygt å overføre penger og betale. Alle transaksjoner blir lagret i blokker bak en kryptobruker, som fungerer som et slags offentlig bokføringssystem. På denne måten kan ingen lure seg unna en betaling, påstå at en transaksjon har funnet sted eller jukse seg til penger. Til tross for at et slikt system er offentlig og kan sees av alle, så er du som kryptobruker helt anonym, og transaksjoner du gjør her blir ikke knyttet til deg som person, eller andre handlinger du gjør med dine “vanlige” valuta.

Bli kryptoeier

Det var noen av de viktige punktene ved kryptovaluta, men det finnes selvsagt mye flere. Det er opp til deg å undersøke fenomenet nøye, og finne ut av hvilken kryptovaluta du ønsker å investere i. dette er det første steget du må ta mot å bli kryptoeier. Det finnes over tusen forskjellige valutaer å velge mellom, som du må bli kjent med før du ser på hvordan man investerer i kryptovaluta.

Det neste steget du må ta er å finne en god handelsplattform. Det er her du kjøper kryptovaluta, så det er viktig at denne er god. Som nybegynner er det smart å finne en som er brukervennlig, og som du enkelt kan navigere deg rundt i. Sjekk også hvilke gebyrer det er, og om siden tilbyr kjøp av mange forskjellige kryptovaluta.

I tillegg til en handelsplattform så trenger du en cryptowallet, der du kan oppbevare kryptovalutaen din. Det finnes forskjellige utbydere av dette, men man skiller generelt mellom hot og cold wallets. En hot wallet har man online, og en cold wallet har man offline. Sistnevnte regnes som oftest som den tryggeste, ettersom de er umulige for andre å hacke da kryptoen din er lagret et sted offline.

Når alt dette er på plass gjenstår det bare å kjøpe kryptovaluta inne på handelsplattformen. Det gjør du ved å søke opp den du vil ha, velge hvor mye og gjennomføre kjøpet.