Hopp til innholdet

Hva er kryptovaluta, og hvorfor har det blitt så stort?

Kryptovaluta er utrolig interessant, og vi hører bare mer og mer om det. Enten om det er fra en kompis, store kjendiser eller i mediene, så virker det som kryptovaluta dukker opp over alt, men hva er det egentlig? Hvorfor har det blitt så populært? Og ikke minst, hvordan kan du kjøpe det?

Desentralisert økonomi
Noe av grunnen til at kryptovaluta har blitt så populært er at det er en desentralisert valuta. Den blir ikke regulert eller justert av en nasjonal bank, men kun av tilbud og etterspørsel. Verdien av kryptovaluta bestemmes med andre ord kun av hvor mye folk er villig til å gi for den. Når en valuta er desentralisert, trenger man heller ikke å forholde seg til en finansiell institusjon. Transaksjoner er dermed uten gebyrer, helt trygge og momentane. Dette i seg selv er jo en grunn til å prøve å finne ut av hvordan kjøpe kryptovaluta.

Blockchain teknologien

En annen ting som er verdt å nevne når man snakker om kryptovalutaens popularitet, der Blockchain teknologien. Det er denne som sørger for at alle transaksjoner blir offentlig bokført slik at ingen kan jukse eller svindle med valutaen. På samme tid er man anonym når man bruker kryptovaluta, så her kan man faktisk føle seg trygg. Alle transaksjoner som skjer lagres i blokker bak personen som bruker krypto, derav navnet Blockchain. Hvis man er interessert i dette, og vil lære mer, så finnes det mye god gratis informasjon på nett om kryptovaluta , blockchain og Bitcoins fremtid, for deg som er nysgjerrig. Alt dette kan hjelpe deg med å forstå det litt bedre, og klare å sette deg inn i hva det faktisk innebærer.

Hvilke krypto finnes det?
Det finnes flere tusen forskjellige kryptovaluta, som alle har sine likheter og forskjeller. Den mest populært og mest verdifulle har i lang tid vært Bitcoin, som på mange måter startet hele krypto-trenden. Denne er kjent for, i likhet med andre kryptovalutaer, å svinge enormt. Nå nylig falt en rekke kryptovalutaer i verdi, og Bitcoin sank med nesten 50.000 dollar. I tillegg til Bitcoin finnes blant annet Ethereum, Litecoin, Binance og Dogecoin for å nevne noen.

Slik kjøper du kryptovaluta

Hvis dette høres spennende ut allerede, så kan du du jo vurdere å kjøpe kryptovaluta selv. Det er enkelt, og det hele foregår over nett. Det første steget til å kjøpe krypto er å undersøke mynten du vil kjøpe nøye. Ikke bare det, du må også undersøke hele markedet, følge nøye med på statistikk og nyheter for å danne et bilde av hvordan markedet er akkurat nå. Deretter må du på jakt etter en god investeringsplattform som er brukervennlig, med lave gebyrer og som tilbyr de kryptovalutaene du er interessert i. når du har funnet det er det bare å opprette en brukerprofil, sette penger inn på kontoen din og kjøpe kryptoene du er interessert i! Så enkelt er det.

Mange synes kryptovaluta er et fantastisk fenomen. Til tross for at det er noe usikkerhet knyttet til det, så finnes det mange unike verdier ved det, som det er verdt å undersøke nærmere.