Hopp til innholdet

Fordeler med et forbrukslån

De aller fleste av oss trenger å låne penger en gang i livet, og det er viktig at man er klar for at den tiden kommer. Å ta opp et lån er verken farlig eller skummelt, så lenge man er godt informert før man søker. Det er nemlig en rekke krav og vilkår som spiller inn når man skal låne penger, som har stor påvirkning for deg som låner når du skal finne det beste lån.

Lån til det du ønsker, når det passer

Forbrukslån er et vanlig lån man tar opp for å bruke på forbruk. Det er altså ikke som et boliglån eller billån, der lånutgiver krever at du bruker pengene på noe helt spesielt. Derfor bruker mange dette lånet til å finansiere reise, oppussing, eller plutselige utgifter. Det kommer særlig godt med dersom det skulle skje en ulykke, eller noe som må fikses med det samme. Hvis bilen plutselig må på verksted for eksempel. Da må du betale for reparasjonen før du kan få hentet den ut. Derfor ser mange på dette som det beste lån.

Mer økonomisk frihet

Når man søker om boliglån eller billån, stilles det noen særlige krav til deg som låntaker. Du må gjerne bevise inntekt, og stille noe til sikkerhet for å kunne låne. Det betyr at du må vise at du har noe verdi i gjenstander, slik at banken er sikret tilbakebetaling om du plutselig ikke har råd til å bemanne lånet. Du kan derimot søke om forbrukslån uten sikkerhet, som kan by på mer økonomisk frihet for mange.

Finn det beste lån

Så, hvis du ønsker et slikt lån, hvordan kan du finne det? Det finnes mange lånutbydere der ute, og ulike lån du kan ta. Et forbrukslån vil variere i pris, alt etter hvor mye penger du vil låne, og hvor lang nedbetalingstid du trenger. Dette er ting du må vite før du tar opp lånet. For å beregne hvor mye et lån helt reelt vil koste, kan man hos mange lånutbydere bruke en lånkalkulator. Her plotter du inn lånebeløp og nedbetalingstid, også kan du justere dette til du finner beløpet som passer din økonomi.

Ulemper med forbrukslån

For mennesker i den rette økonomiske situasjonen kan et forbrukslån passe godt inn. Likevel er det viktig å vite konsekvensene av et lån, eller rettere sagt, konsekvensene av å ikke bemanne et lån. Et forbrukslån skal kun søkes om dersom du vet at du kan nedbetale det, og du må vite godt hva lånet innebærer før du søker. Hvis du ikke betaler tilbake, eller velger en lang nedbetalingsperiode, vil lånet bli veldig dyrt.

Å ta opp et forbrukslån kan i mange tilfeller hjelpe deg. Det er viktig at du undersøker de ulike tilbudene nøye, slik at du kan finne det beste lån. I tillegg må du være klar over kravene, og huske på at alt du låner skal betales tilbake, pluss renter. Derfor er det helt nødvendig at du kikker på lånene slik at du finner det som passer for deg og det du skal bruke det på