Hopp til innholdet

4 Myter om aksjehandel

Det finnes mange myter om aksjehandel, og de som skal starte med denne typen investering vil garantert møte på mange forskjellige tips og triks. Disse tipsene vil garantert kunne være store skrekkhistorier om måter man ikke burde gjøre ting på, hva man så absolutt MÅ gjøre for å kunne få en avkastning, og hvordan man skal komme seg inn på markedet på.

Her skal vi forsøke å bekrefte og avkrefte noen av mytene om aksjehandel for deg som er ny til investeringer.

Selg mens du kan

Den store advarselen som man gjerne møter når man starter opp med aksjehandel og skal forhøre seg med andre om hva man burde huske på er nemlig «selg mens du kan». Ulempen med dette er at denne typen salg kan få store konsekvenser for aksjekursen som følge av salget, og dermed er det slettes ikke sikkert at kursen stuper dersom ingen selger i frykt.

Hvis kursen synker så mister vi pengene

Det er på absolutt alle måter en sannhet med store modifikasjoner. Selvfølgelig er det slik at dersom kursen synker og aldri stiger igjen så vil investeringen være tapt, eller i alle fall kraftig redusert i verdi. Men det som er svært viktig å huske på er at markedet svinger hele tiden, og det er helt normalt at en aksjekurs kommer til å synke og stige i løpet av årene.

Man må kunne vanskelige begreper

Mange har inntrykk av at man må forstå mange vanskelige begreper og fagspråk for å kunne drive med aksjehandel. Det er klart at det er en fordel å forstå begreper som Forex, trading, opsjoner, stocks og kapital, men det er absolutt ikke et krav for å kunne mestre og drive med aksjehandel.

Det finnes mye informasjon og enkle forklaringer tilgjengelig på nett for å kunne starte opp uten å kunne alt fagspråket.

Aldri invester i nye selskaper

Det stemmer til dels at det er større risiko ved å investere i nye selskaper, men samtidig er det også de som har størst potensiale for avkastning. Man burde nok sørge for å sette opp et budsjett, og kun budsjettere en del av formuen på nye oppstarter for å ikke satse alle pengene på høye odds.

På denne måten kan man sørge for å minimere risikoen, og øke potensialet for stor avkastning på sikt. Husk at de som investerte i Google helt i starten tok en rå sjanse, men tjente store penger på investeringen.